Warschau - De hoofdstad van Polen op de fiets ontdekken

📅 08-05-2015 | 👤 Aletta Jaeckel | 🏷 reportage | 🌍 Polen

Wie aan Warschau denkt, denkt niet meteen aan fietsen, Maar toch lijkt een korte fietsvakantie prima te passen bij Warszawa. Warschau is niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste stad in Polen. Om eens een vergelijking met Nederland te maken: met ruim 1,7 miljoen inwoners telt de stad bijna 900.000 inwoners meer dan Amsterdam. Warschau is verdeeld in 2 delen door de rivier de Wisla.

Het is de stad van wetenschappers, zoals Curie en Copernicus. Van grootste socialistische bouwwerken, zoals het Cultuurpaleis, maar ook de stad, waar vanaf de Umschlagplatz bij het Warschauer Ghetto meer dan 300.000 Joodse inwoners werden gedeporteerd naar de gaskamers. Zowel het Cultuurpaleis als ook de Umschlagplatz zijn tegenwoordig bezienswaardigheden die bij een bezoek aan ‘Warszawa’ horen.

Een bezoek waard is de historische binnenstad - de Stare Miasto - met prachtige versierde huizen.

Fietsverhuur van Veturilo

Zelf een fiets meenemen in de auto of de trein naar Warschau is volkomen overbodig. Met het verhuursysteem Veturilo – een merk van het Duitse fietsverhuursysteem Nextbike – is een overal in de stad een fiets snel verkrijgbaar. Ruim 3000 fietsen kunnen op 204 verhuurplaatsen in Warschau worden opgehaald en teruggebracht.

Overnachten

Tijdens deze reis hebben we overnacht in het IBIS Stare Miasto. Rond 3,4 km van het centraal station, 100 meter van de tram en 1,5 km van de historische binnenstad, die binnen 10 minuten te voet bereikbaar is.

Bakkerij in Warschau

De ontbijtruimte in het hotel is naar onze mening te klein en ook nog eens te duur in vergelijking met de omliggende bakkerijen en bistro's. Een belegd broodje (kanapka) en een kopje koffie (kawa) kost bij de bakker tegenover het IBIS en in de bisto's in de binnenstad rond 15 Zloty. Ontbijt in het IBIS Stare Miasto rond 35 Zloty.

Nog meer overnachten in Warschau

Bekijk alle beschikbare accommodatie in Warschau.

Reisgids voor Warschau

De Duitstalige reisgids van Marco Polo is informatief en overzichtelijk. Geeft insider-tips en heeft overzichtelijk kaartmateriaal o.a. van de metro.

Een van de tips zijn de zogenaamde 'melkbars' - bar mleczny - een relict uit een socialistisch verleden: kleine restaurantjes waar je goedkoop kunt eten. Oorspronkelijk werden gerechten met zuivelproducten geserveerd.

Bar mleczny - een melkbar

Naast de bezienswaardigheden staan in het boekje ook goede hotels, restaurants, trend-spots en uitgaanstips voor het nachtleven.

Wij zijn bereikbaar in:

Nederland +31 (0)30-7011000
België +32 (0)3-8081256
Duitsland +49 (0)3941-5950971

maandag t/m vrijdag van 18:30 - 21:30 uur

Home | Contact | Colofon | © 2006-2017 - BIKE & BREAKFAST