Fietsen in het noorden van Baden-Wuerttemberg

Ken je dat? Iedereen heeft van Waterloo gehoord, maar niemand kan het precies op de kaart aanwijzen. Zo ging het mij dus ook, in dit geval ging het echter om Duitse regio's. Het Liebliche Taubertal, het Odenwald, het Heilbronner Land en Schwäbisch Hall kwamen me nog behoorlijk bekend voor, maar bij Kraichgau-Stromberg en Hohenlohe moest ik passen. Je zou kunnen zeggen, ik had mijn persoonlijke Waterloo gevonden.

Gelukkig zijn de regio's bereikbaar onder een gezamenlijke website: www.radsüden.de en je komt uit in het noorden van de deelstaat Baden-Württemberg in Zuid-Duitsland. De regio biedt een nieuw fietsportaal met routetips voor de noordelijke regio van Baden-Württemberg.

Fietsportaal in het noorden van Baden-Württemberg

Het nieuwe fietsportaal presenteert afwisselende landschappen, een mild klimaat, bezienswaardige steden en smakelijke wijnbelevenissen: in het noorden van Baden-Württemberg kunnen fietsers hun hart ophalen. Het dichte netwerk van goed onderhouden fietspaden van het Taubertal tot aan de Rijn en van Heidelberg tot Stuttgart staat garant voor afwisselende fietstochten. Twaalf lange-afstands-routes en circa 200 bewegwijzerde fietspaden doorkruisen de regio. Om goed voorbereid op fietsreis te gaan, biedt het nieuwe fietsportaal www.radsüden.de veel aantrekkelijke tips en concrete hulp bij de routeplanning.

Gratis Panoramakaart

Een ander handig hulpmiddel bij het plannen van een fietsvakantie in de regio is de nieuwe Panomarakaart ‘RadSüden Baden-Württemberg’. De kaart combineert een route-overzicht met informatie over fietsvriendelijke accommodaties, fietsenmakers, servicestations voor fietsers en E-bike verhuur- en accuwisselstations. Voor fietsers die meerdere dagen onderweg zijn, is een selectie van meer dan 60 fietsvriendelijke accommodaties met adressen en telefoonnummers beschikbaar.

De fietskaart "Radpanoramakarte RadSüden Baden-Württemberg" in schaal 1:60:000 is verkrijgbaar via info@hohenlohe.de

Achtergrondinformatie over de regio's en e-bikes

Zes bureaus voor toerisme presenteren zich op het nieuwe fietsportaal als werkgroep ‘RadSüden Baden-Württemberg‘: Hohenlohe & Schwäbisch Hall, Hohenlohe, Liebliches Taubertal, Odenwald, HeilbronnerLand en Kraichgau-Stromberg. Op de website kunnen fietsers uitgebreide informatie over de culturele verscheidenheid en het afwisselende landschap in het noorden van Baden-Württemberg vinden. De samenwerkende bureaus vestigen extra de aandacht op het uitgebreide netwerk van E-bike verhuur- en accuwisselstations. Meer info via www.radsüden.de.

In totaal beschikt RadSüden over 36 verhuurstations met e-bikes. De E-bikes kunnen niet alleen bij fietshandelaars worden gehuurd, maar vaak ook rechtstreeks bij hotels en restaurants. Arrangementen, waarbij naast de overnachting ook de huur van een E-bike is inbegrepen, zijn vaak bijzonder gunstig geprijsd.

Kraichgau-Stromberg

Door het glooiende landschap van de regio Kraichgau-Stromberg, tussen de Rijn en de Neckar, is het prachtig fietsen. In het gebied zijn 29 themaroutes uitgestippeld, waar men onderweg kan genieten van cultuur, de lokale gastronomie en een schitterend landschap met
burchten, kastelen en historische vakwerkhuizen.

›› www.kraichgau-stromberg.com

Odenwald

De 212 km lange 3-Länder-Radweg loopt door hetHessische, Beierse en Badische Odenwald. Ontdek schilderachtige historische steden langs de rivieren de Neckar en Main en de uitgestrekte groene bossen van het Odenwald.

Arrangementen en meer informatie via telefoonnummer 0049 (0)6261 841390

›› www.tg-odenwald.de

Liebliches Taubertal

Het netwerk van fietsroutes in het ‘Liebliche Taubertal‘ van in totaal 2300 km lengte tussen Rothenburg ob der Tauber en Wertheim bevat voor ieder wat wils, zoals de met 5 sterren bekroonde route ‘Liebliches Taubertal – Der Klassiker’ en de wijnfietsroute.

›› www.liebliches-taubertal.de

Heilbronner Land

Op de fiets door glooiende wijnvelden: maak een dagtocht en verken de Neckartal-Radweg, de Kocher-Jagst-Radweg of de Württemberger Weinradweg, inclusief horecatips en bezienswaardigheden.

GPS-tracks en kaartenmateriaal via telefoonnummer 0049 (0)7131 9941390 of

›› www.heilbronnerland.de

Hohenlohe

In de regio Hohenlohe kunnen fietsfanaten diverse dag- en meerdaagse tochten maken. De routes voeren langs de mooiste stukjes natuur en bezienswaardigheden. Een kaart (schaal 1:50 000) met tips voor uitstapjes is voor 7,20 euro te koop bij Touristikgemeinschaft Hohenlohe. GPS-tracks en kaartenmateriaal via

›› www.hohenlohe.de

Hohenlohe + Schwäbisch Hall

De Kocher-Jagst-Radweg is een bijzondere fietsroute langs de rivieren Kocher en Jagst. Bij Hohenlohe + Schwäbisch Hall Tourismus kan een meerdaags arrangement worden geboekt. Gedurende de 338 kilometer lange route overnacht men in zorgvuldig gekozen accommodaties.

Inclusief fietskleding, bagagetransfer en andere extra’s. Boek een op maat gemaakt arrangement via telefoonnummer 0049 (0)791 7557444.

›› www.hohenlohe-schwaebischhall.de

door Aletta Jaeckel | 07-04-2015

Wij zijn bereikbaar in:

Nederland +31 (0)30-7011000
België +32 (0)3-8081256
Duitsland +49 (0)3941-5950971

maandag t/m vrijdag van 18:30 - 21:30 uur

Home | Contact | Colofon | © 2006-2017 - BIKE & BREAKFAST